12 Maddede Abiye Elbise Seçiminin Püf Noktaları

Anasayfa  / Blog Listesi  / 12 Maddede Abiye Elbise Seçiminin Püf Noktaları

blog image

12 Maddede Abiye Elbise Seçiminin Püf Noktaları

Düğün, nişan, kına gecelerinin vazgeçilmezi olan abiyeler özel günlerin özel kıyafetleridir. Kısa ya da uzun abiye elbiseleri tercih etseniz de dikkat etmeniz gereken birçok detay olacaktır. Gece elbiseleri ya da abiye olarak adlandırılan elbise ile aksesuarlar, takılar ve ayakkabılar uyum içinde olmalıdır. Düğün, nişan ya da kına eğlencesinin en şıklarından biri olmak abiye tercihinizle birebir bağlantılı olacaktır.

Düğün, nişan ve kına eğlencelerinde en şık abiyeyi giymeniz için dugunvemoda.com olarak gerekli bilgileri derledik. Abiye modellerini seçerken size yol gösterecek olan listemizle en doğru tercihleri yapabilirsiniz:

1. Nerede kullanacaksınız: Öncelikle Abiyenizi düğün, nişan ya da kına gecesi, kısacası hangi etkinlik için kullanacağınıza karar verin.

2. Renk seçimi: Abiyenize karar verirken siyah, platin, turkuaz ve mavinin her zaman iddialı ve dikkat çekici renkler olduğunu unutmayın.

3. Kumaş seçimi: Mutlaka kaliteli bir kumaş seçin.

4. Bütçenize uygun olanı araştırın: Abiye seçiminize uygun bütçe ile işe başlayın. Piyasada ucuzdan pahalıya çok sayıda seçenek mevcuttur.

5. Mekana göre tonunuzu belirleyin: Organize edilen düğün, nişan ya da kına açık havada yapılıyor ise açık, kapalı mekanda yapılıyor ise koyu renkli bir abiye tercih etmelisiniz. Siyah ve beyaz Abiyeler her zaman modadır ve göz alıcıdır.

6. Dekolte seçimi: Abiye elbisenizde abartıya kaçmadan zarif bir dekolte ile hoş ve çekici görünün.

7.Aksesuar seçimi: Kullandığınız aksesuar, tercih ettiğiniz saç modeli ve yaptığınız makyaj giydiğiniz Abiye ile uyumlu olmalıdır.

8.Makyaj seçimi; Abiye kıyafetinizi gölgelememesi için aşırı makyaj yapmayın. Abiyeniz, göz makyajı ve saç rengi ile aynı renkte olmamalıdır. Dudaklarda pastel ruj kullanın. Fakat ten renginiz açıksa abartıya kaçmadan koyu renk de kullanabilirsiniz.

9.Ten renginiz: Örneğin koyu tenliyseniz ve yaz düğününe katılacaksanız abiye tercihinizi mutlaka canlı ve cıvıl cıvıl renklerden yana kullanın çünkü yazın bronzlaşan teninizde bu tarz abiye kıyafetler size ayrı bir hava katacaktır. Ancak eğer açık tenli iseniz koyu ve pastel renkleri tercih ediniz.

10.Denemeden almayın: Abiye kıyafetleri satın almadan önce mutlaka deneyin. Aldığınız abiye kıyafetleri mutlaka kabinde deneyin. Online alışveriş iyidir ama Abiyenin size yakışıp yakışmadığı ve kullanılışlı olup olmadığı Abiye kıyafetin üstünüze uyup uymadığını ancak deneyerek anlarsınız. Gerekirse çok sayıda abiye elbiseyi deneyin. İçinize sinmeden alacağınız abiye elbise sizi hem rahatsız hem de mutsuz edecektir. Eğer aldıysanız aksesuar ve ayakkabı ile abiye deneme yapmanız daha verimli olacaktır.

11.Bedeninize uygunu olanı seçin: Abiye tercihi yaparken abiye modelini boyunuza, ten renginize göre seçmenizde fayda vardır. Eğer kısa boyluysanız, daha derli toplu ve ince gösteren abiye modellerini seçmelisiniz. Uzun etekler sizi ince gösterecektir. Uzun boylu iseniz kısa etek ve ceketler size daha çok yakışmayacaktır. Rahat olun. Hem iyi görünen, hem de içinde kendimizi iyi hissettiğimiz abiye kıyafetler tercih etmelisiniz.

12.Abiyenin korunması: Abiye elbisenize karşı titiz olun. Kaliteli kumaşlar uzun ömürlüdür; fakat kaliteli kumaşlar bile iyi bakılmazlarsa; çok beğenerek aldığınız ya da diktirdiğiniz abiye kıyafetiniz kısa sürede eskir ve kötü bir görünüme sahip olur.

Düğün sektörünün yeni modası olan dugunvemoda.com olarak düğün, nişan ve kına organizasyonlarınızda iyi eğlenceler diliyoruz.

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat