Gelinler Neden Gelin Çiçeği Taşır ?

Anasayfa  / Blog Listesi  / Gelinler Neden Gelin Çiçeği Taşır ?

blog image

Gelinler Neden Gelin Çiçeği Taşır ?

Güzel bir gelin çiçeği pastanın üstündeki çilek gibidir. 


Her kadın çiçeği sever. Sadece hediye olarak almayı değil, evlerini dekore etmeyi, takmayı hatta hayatlarının en önemli günlerinden biri olan düğün günlerinde gelinliklerini çiçek ile tamamlarlar.


Gelin çiçeği, düğün mekanı neresi olursa olsun modern gelin kıyafetinin önemli bir parçasıdır. Gelin çiçeğinin görsel güzellik kattığı ve düğüne romantizm katmasının yanında daha derin anlamı vardır.


Gelinin çiçek taşımasının kökeni çok eski zamanlara kadar gitmektedir. Antik Roma’da gelinler çiçeklerin yeni başlangıçların, sadakatin ve doğurganlığın sembolü olarak gelin çiçeği taşırlardı. Orta Çağ’da kokusu uzun süren baharatlar ve bitkiler kötü ruhlardan uzak durmak ve sağlık getirmesi amacıyla gelinler tarafından kullanılmıştı. 


Viktorya döneminde gelin çiçeği gelinliğin ve düğünün bir parçası olmuş ve günümüze kadar bu gelenek devam etmiştir. Viktorya döneminde aşıklar sevgilerini ifade etmek için sık sık çiçek gönderirdi. Çiçekler romantik bir katkı sunduğu için düğün törenlerinin ayrılmaz bir parçası oldular. Gelinler sunduğu anlama göre çiçeği seçer ve çiçek ile gelin düğünde bir bütünlük sergilerdi.


Fakat  günümüzde gelinler daha çok çiçeklerin anlamı yerine rengine, şekline ve güzel kokusuna bakıp gelin çiçeği seçimi yapıyor. Gelin çiçeği gelinliğin olmazsa olmaz bir aksesuarıdır ve düğün gününe çok büyük anlamlar katar. Seçilen gelin çiçeği gelinin stilini, zevkini, kişiliğini ve gelinlikle bütünleşmesini göstermesi için bir yoldur.

 

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat