Kumsalda Düğün İçin Bilmeniz Gerekenler

Anasayfa  / Blog Listesi  / Kumsalda Düğün İçin Bilmeniz Gerekenler

blog image

Kumsalda Düğün İçin Bilmeniz Gerekenler

Yaz tatilinin simgesi olan deniz-kum-gökyüzü üçlüsü, düğün için de harika bir ortam sunmaktadır. Yeni evlenecek çiftler arasında kumsal düğünü yapmak isteyenler çok fazladır. Pek çok kişinin hayallerini sahil düğünleri süslemektedir. Kumsal ya da sahil düğünü hem Türkiye’de hem de dünyada çok popülerdir.

 

Eğer halka açık plajda kumsal düğünü gerçekleştirilecekse  belediyeden özel izin almak gerekiyor. Düğününü beach party şeklinde planladıysan, düğün davetini gündüz verebilirsin. Kumsalda nikah kıyılacak ise düğün töreninin gün batımı saatlerinde olması en doğru olanıdır. Eğer daha da romantik bir düğün töreni istiyorsan kumsalda gece düğünü yapmak mükemmel bir tercih olacaktır. Düğün yapılacak kumsalda bulunan düğün mekanı olarak önünde mini iskelesi olan bir mekan seçersen, tekne ile düğüne gelerek, konuklarını şaşırtabilir ve düğüne unutulmaz bir giriş yapabilrsin.

 

Türkiye’de Kumsal Düğünü Yapılabilecek En Güzel Plajlar


Ilıca Plajı - İzmir
Çalış Plajı - Muğla
Konyaaltı Plajı - Antalya
Kızkalesi Plajı - Mersin
Ünye Plajı - Ordu
Kapuz Plajı - Zonguldak
Kilyos Plajı - İstanbul
Sulubahçe Koyu - Bozcaada
Sarımsaklı Plajı - Balıkesir
Karaağaç Plajı – İskenderun

 

Kumsal Düğünü İçin Doğru Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?


Kumsal gelinliği seçerken bazı detaylara dikkat etmek gerekir.Kumsal düğününde içerisinde en rahat edilecek ve sade görüntüsü ile ön plana çıkacak modeller tercih edilmelidir. Abartılı gelinlikler atmosfere ve konsepte uygun olmayacaktır.Kumsal gelinlikleri için en çok tercih edilen gelinlik kumaş türleri  ipek, şifon ve tüllerdir.


Kumsal Düğününde Gelin Saçı ve Makyajı Nasıl Olmalıdır?


Kumsal düğünlerinde doğal saç tasarımları geline çok yakışır. Salaş bir saç modeli gelinlik ile çok uyumlu olabilir. Gelinlik ile uyumlu deniz konseptine uygun saç aksesuarları da iyi bir alternatif olabilir. Gelinlik ve makyaj ile uyumlu çiçekli ya da küçük taşlı saç aksesuarları kullanılabilir.


Saç tasarımı gibi gibi makyaj da abartıdan uzak olmalıdır. Ağır bir makyaj hem görüntü açısından hem de sıcakta çok rahatsız edeceğinden kötü bir görüntü oluşturacaktır. Gelin makyajında gelinlerin yüzüne parlaklık ve tazelik bir görüntü sağlayan pastel tonlar tercih edilmelidir.


Kumsal Düğününde Gelinlerin Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır? 


Kumsal düğününde gelinler kesinlikle topuklu ayakkabı giymemelidirler. Topuklu ayakkabı giymek isteyen gelinler düğün mekanındaki sert zeminli yürüme yolundan ve dans pistinden çıkmamalıdırlar. 


Kumsal düğününde gelinler rahat bir düğün geçirmek için taşlı sandaletler ya da pisi pisiler giyebilirler.Gelinler eğer isterlerse yalın ayak da düğünde olabilirler.


Kumsal Düğünü İçin Damatlık Seçimi Nasıl Olmalıdır?


Gelinler gibi damatlar da kumsal düğününde rahat düğün kıyafetleri tercih etmelidirler. Damatlar hem şık hem de düğün gününe yakışır keten ya da pamuklu bir takım elbise tercih edebilirler. Kumsal düğünlerinde damatlar bej ya da mavi renklerini tercih edebilirler. Gelinler gibi damatlar da deniz konseptine uygun ufak takılar ile kumsal düğününe güzel bir görüntü katabilirler. Damatların kullanabileceği en güzel aksesuar yakalarına takabilecekleri bir yaka çiçeği olabilir.  


Kumsal Düğününde Dekorasyon Nasıl Olmalıdır?


Kumsalda düğün için tecrübeli bir organizasyon şirketi ile anlaşmak düğün günü karşılaşacağın problemlerin ortadan kalkması için önemlidir. Hayalindeki kumsal düğününün tüm ayrıntılarını organizasyon şirketine anlatman çok önemlidir. 


Kumsal düğününde mekanın dekorasyonu, masa oturma düzeninin nasıl olacağı ,kurulacak çardak,  ikramlar için sehpalar, süslemeler en ince ayrıntısına kadar düşünülmelidir. 


Gelin ve damadın istediği düğün temasının, masa ve sandalye süslemeleri ile uyumlu olup olmadığına dikkat edilmelidir. Kumsal düğününde sandalyeler, masa üstleri, vazolar deniz temalı deniz kumları, deniz yıldızları, beyaz çakıl taşları gibi deniz temalı aksesuarlar ile organize edilmelidir. Ayrıca büyük ve renkleri uyumlu çiçekler kullanmak kumsal düğününe ayrı bir hava katmaktadır. Eğer kumsalda gece düğünü yapılacaksa kullanılacak dev mumlar, masalar üzerine asılacak fenerler, aydınlatmalı süslemeler ortamı hem daha romantik hem de daha anlamlı kılacaktır. 


Kumsal Düğününde Menü Nasıl Olmalıdır?


Kumsal düğününde kokteyl, açık büfe ya da set menü seçeneklerinden biri tercih edilmelidir. Menülerde deniz ürünleri ve bol yeşillik olması konsepte uygun olacaktır. Balık sevmeyen düğün davetliler için kırmızı et, tavuk et ya da sebze yemeği de düşünülebilir. Kumsal düğünü yazın olacağı için tatlı olarak hafif tatlı ve meyce tercih edilmelidir. İçecek olarak limonata, alkollü ve alkolsüz kokteyller, martini, meyve likörleri ilk sıralarda olmalıdır.


Kumsal Düğününde Müzik Seçimi Nasıl Olmalıdır?


Kumsal düğünlerinde canlı müzik ortama en yakışan müziktir. Dalga sesinden çok etkilenmemesi için canlı müzik yapan grupların ya da müzisyenlerin yeterli ses sistemine sahip olup olmadıklarının özellikle kontrol edilmesi gerekmektedir. 


Kumsal Düğünü Davetiyesi: Deniz Konseptli Davetiye


Kumsalda düğün konseptine en uygun davetiye deniz konseptli bir davetiyedir. Bu davetiyelerde denizyıldızı ya da denizyıldızı görünümlü aksesuarlar konuklar için hoş bir sürpriz olacaktır. Kumsal düğününe uygun olarak balık, gemi gibi deniz ile alakalı temalar da davetiyeye eklenebilir.

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat