Nişan Nasıl Olur?

Anasayfa  / Blog Listesi  / Nişan Nasıl Olur?

blog image

Nişan Nasıl Olur?

Nişanınızı ister aile arasında bir evde yapın, ister büyük bir organizasyon ile bir mekanda yapın; dikkat etmeniz gereken önemli adetler ve gelenekler vardır. Nişan töreni sade ya da gösterişli olabilir bu sizin bütçenize ve zevkinize göre değişebilir. Önemli olan nişan töreninin barındırdığı anlam ve evliliğe katacağı değerdir. 


Nişan yapmadan önce yapmanız ve bilmeniz gereken önemli şeyleri sizler için listeledik:


Kız İsteme Töreni


Kız isteme töreni; evlenecek çiftler için hem en güzel hem de en gergin ve heyecanlı durumlardan biridir. Kız isteme sonrasında nişan için ilk adımlar atılır ve tarihler, aile büyükleri tarafından belirlenir. Düğünden önceki son adım olan nişanlılık dönemi, hem çiftler hem de aileler için oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Bu dönemde aileler ve çiftler birbirlerini daha iyi tanır ve akrabalık süreci başlamış olur. 


Nişan Hazırlıkları


Sorunsuz geçen kız isteme töreninden sonra nişan hazırlıkları başlar. Nişan için birçok şeye dikkat etmek gerekir. Bunlar; nişan tepsisi, nişan yüzükleri, evde ya da dışarıda tören yapma, nişan elbisesi, davetliler listesi, dağıtılacak hediyeler, davetiye, kuaför, fotoğrafçı, nişan ayakkabısı gibi önemli detaylardır. Bu konular ile ilgili profesyonel hizmet almanız nişanınızın daha iyi geçmesini sağlayacaktır. 


Nişan Yüzükleri


Nişan töreninin en önemli aşamalarından biri olan yüzük seçme, çiftler tarafından baş başa ya da anneler ile yapılır. Nişan yüzükleri çiftlerin bir ömür boyunca parmaklarından çıkarmayacakları alyansları olacağından dikkatli ve şık yüzükler seçilmelidir. Yüzükler her iki tarafın da beğeneceği bir model olmalıdır. Hazır bir model beğenemediyseniz özel yapım yüzük yaptırabilirsiniz.


Nişan Tepsisi


Nişan tepsisi, özen gösterilmesi gereken hazırlıklardandır. Her zevke hitap eden nişan tepsileri arasından sizin zevklerinizi yansıtan modelleri tercih edebilirsiniz. Çiçek, tül, parlak taşlar, boncuklar ya da farklı aksesuarlar ile süslenen nişan tepsilerinde yüzükleri sunacağınız için tepsisinin şık olması nişana ayrı bir hava katacaktır. Nişan tepsisinde şık bir makas bulundurmayı da unutmamalısınız. 


Nişan Hediyelikleri


Nişanınıza katılan misafirlerinize bu mutlu günden hatıra kalacak hediyelikler vermeyi de unutmamalısınız. Bu hediye ayrıca sizin de yıllar boyu saklayacağınız ve baktıkça mutlu olacağınız bir hediye olmalıdır. Zevkinize ve bütçenize göre sunulacak pek çok nişan hediyeliği vardır. Nişan hediyeliklerine birkaç örnek vermek gerekirse ; takı sandığı, ayna, sabun, kahve çekirdekli kavanoz, renkli taş keseleri, çiçek kokuları ve kolonyalar  olabilir. Nişan hediyeliğinizi belirlerken davetli sayısına göre sipariş vermeyi ve sizin ve nişanlınızın adını yazdırmayı unutmayın. 


Nişan Şekerleri


Çok sayıda  çeşide sahip olan nişan şekerleri, farklı fiyat aralıkları ile piyasada satılmaktadır. Eğer isterseniz şekerlemeleri özel olarak yaptırabilir ya da online sitelerden yorumlara da bakarak sipariş verebilirsiniz. 


Nişan İkramlıkları


Nişan hazırlıklarının önemli ayrıntılarından olan nişan ikramlıkları, hem mideye hem de göze hitap etmelidir. Evde nişan yapmayı düşünüyorsanız, nişan ikramlıklarını belirlemek sadece sizin seçimlerinize kalıyor. Eğer otel, cafe ya da restoran gibi bir ortamda yapmayı düşünüyorsanız mekanın size vereceği nişan ikramlıkları menüleri arasından seçim yapmak zorundasınız. Dışarıda yapacağınız nişan töreninizde yemeklerin nasıl yapıldığını, hangi ortamda yapıldığını, tazeliğini ve lezzetini öğrenebileceğiniz soruları yetkili kişilere mutlaka sormalı ve eğer mümkünse yemekleri önceden tatmalı ve o mekanda nişan yapmış insanlar ile iletişime geçmelisiniz. Sulu ya da yağlı yemek tarzında yemekler pişirmemelisiniz çünkü bu yiyeceklerin insanların üstüne dökülmesi kötü görüntülerin oluşmasına neden olabilir. Nişan ikramlığı menüsünde genellikle meze, sarma, söğüş, su böreği, tatlı ya da kanepe tarzında hafif yemekler olmaktadır. 


Nişan Elbisesi


Gelin adayı için çok önemli olan nişan elbisesi, nişan töreninin yapılacağı yere göre sade ya da daha abartılı bir model olabilir. Nişan evde ve aile arasında olacaksa nişan elbisesi seçimi sade bir olabilir. Fakat nişan törenine çok sayıda davetli çağırdıysanız ve otel, havuz başı ya da düğün salonu gibi yerlerde yapacaksanız nişan elbisesi kesinlikle göz alıcı bir model seçimi olmalıdır. Elbisenizin modeli ile saç ve makyajınız da uyumlu olmalıdır. Damat adayının takım elbisesi ile gelin adayının elbisenin de uyum içerisinde olması gerektiğini unutmayın. 

 

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat